Glutenfria digestivekex (ca 20 st) 120 g (3 dl) glutenfritt havremjöl 75 g (1 dl) potatismjöl 70 g (3/4 dl) strösocker 1 msk pofiber 1/4 tsk salt 1 tsk bakpulver 75 g smör 1-2 msk mjölk Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret i bitar tillsammans med 1 msk mjölk och nyp ihop till en deg eller arbeta ihop degen i en matberedare. Tillsätt mer mjölk om det behövs för att få degen att gå ihop. Kavla ut degen på ett bakbord mjölat med potatismjöl. Stansa ut kakor med ett glas eller ett runt bakmått. Jag använde en stans med diameter 6 cm. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills kexen fått fin färg, ca 10-15 minuter. Tips på bakverk att använda digestivekexen till: Glutenfri banoffeepaj Glutenfri key lime pie Glutenfri citroncheesecake Glutenfri snabb dessert i glas Glutenfri frozen key lime pie