Annons

Glutenfria digestivekex

Ni är många som efterfrågat recept på digestivekex och nu har jag äntligen lyckats ta fram ett recept som blev perfekt! De här digestivekexen är mycket godare än de man köper tycker jag. Ät dem som de är, till ostbrickan eller använd dem i bakverk.

Glutenfria digestivekex på ostbricka

Glutenfria digestivekex (ca 20 st)
120 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
75 g (1 dl) potatismjöl
70 g (3/4 dl) strösocker
1 msk pofiber
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
75 g smör
1-2 msk mjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt smöret i bitar tillsammans med 1 msk mjölk och nyp ihop till en deg eller arbeta ihop degen i en matberedare. Tillsätt mer mjölk om det behövs för att få degen att gå ihop.
  3. Kavla ut degen på ett bakbord mjölat med potatismjöl. Stansa ut kakor med ett glas eller ett runt bakmått. Jag använde en stans med diameter 6 cm.
  4. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills kexen fått fin färg, ca 10-15 minuter.

Bakar glutenfria digestivekex

Annons
Annons

Glutenfria digestivekex innan gräddning

Nygräddade glutenfria digestivekex

Glutenfria digestivekex på bricka

Annons

Glutenfria digestivekex

Dela på:

Annons

Laddar