Glutenfria digestivekex (ca 20 st)
120 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
75 g (1 dl) potatismjöl
70 g (3/4 dl) strösocker
1 msk pofiber
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
75 g smör
1-2 msk mjölk
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt smöret i bitar tillsammans med 1 msk mjölk och nyp ihop till en deg eller arbeta ihop degen i en matberedare. Tillsätt mer mjölk om det behövs för att få degen att gå ihop.
- Kavla ut degen på ett bakbord mjölat med potatismjöl. Stansa ut kakor med ett glas eller ett runt bakmått. Jag använde en stans med diameter 6 cm.
- Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills kexen fått fin färg, ca 10-15 minuter.
Tips på bakverk att använda digestivekexen till:
Glutenfri banoffeepaj
Glutenfri key lime pie
Glutenfri citroncheesecake
Glutenfri snabb dessert i glas
Glutenfri frozen key lime pie
9 kommentarer till “Glutenfria digestivekex”
Tror du detta recept kan användas som söt pajdeg? Hittar nästan inga recept på det bakat utan mjölmixer.
Tack på förhand!
Åh svårt att säga när jag inte provat, men det borde kanske gå bra. Prova gärna 🙂
Jättebra recept! Goda, lagom söta kex som smakar som digestivekex ska. Tack!
Wow! Vilket superrecept. Testade ikväll och de smakar som jag minns riktiga digestivekex som inte går att köpa glutenfria.
Vad tror du om att ersätta en lite del av havremjölet med havregryn?
Vad roligt att du gillade receptet! Jag tror absolut att det går bra att ersätta lite av havremjölet med havregryn, prova gärna!
Hade inget havremjöl, så provade att använda havregryn som kördes i en mixer. Det verkar ha fungerat bra.
De är dock lite väl söta, skulle nog behöva minska till ca 50 gram socker för att de ska smaka mer som digestivekex.
hej anneli sååååå goda digestive har jag aldrig ätit:-)
En fantastisk sida,bra om det står att bakverken går att frysa,
Såå goda. Bästa digestivekex jag ätitoch dessutom glutenfria!!
Hade bara hälften av potatismjölet så jag tog andra hälften av Sempers mix.