Annons

Glutenfria digestivekex

Ni är många som efterfrågat recept på digestivekex och nu har jag äntligen lyckats ta fram ett recept som blev perfekt! De här digestivekexen är mycket godare än de man köper tycker jag. Ät dem som de är, till ostbrickan eller använd dem i bakverk.

Glutenfria digestivekex på ostbricka

Glutenfria digestivekex (ca 20 st)
120 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
75 g (1 dl) potatismjöl
70 g (3/4 dl) strösocker
1 msk pofiber
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
75 g smör
1-2 msk mjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt smöret i bitar tillsammans med 1 msk mjölk och nyp ihop till en deg eller arbeta ihop degen i en matberedare. Tillsätt mer mjölk om det behövs för att få degen att gå ihop.
  3. Kavla ut degen på ett bakbord mjölat med potatismjöl. Stansa ut kakor med ett glas eller ett runt bakmått. Jag använde en stans med diameter 6 cm.
  4. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills kexen fått fin färg, ca 10-15 minuter.

Bakar glutenfria digestivekex

Annons
Annons

Glutenfria digestivekex innan gräddning

Nygräddade glutenfria digestivekex

Glutenfria digestivekex på bricka

Annons

Glutenfria digestivekex

Dela på:

9 kommentarer till “Glutenfria digestivekex”

  1. Sara skriver: 23 oktober, 2020

    Tror du detta recept kan användas som söt pajdeg? Hittar nästan inga recept på det bakat utan mjölmixer.
    Tack på förhand!


    1. Anneli Bark skriver: 23 oktober, 2020

      Åh svårt att säga när jag inte provat, men det borde kanske gå bra. Prova gärna 🙂


  2. Frida skriver: 30 oktober, 2020

    Jättebra recept! Goda, lagom söta kex som smakar som digestivekex ska. Tack!


  3. Linda skriver: 29 november, 2020

    Wow! Vilket superrecept. Testade ikväll och de smakar som jag minns riktiga digestivekex som inte går att köpa glutenfria.

    Vad tror du om att ersätta en lite del av havremjölet med havregryn?


    1. Anneli Bark skriver: 1 december, 2020

      Vad roligt att du gillade receptet! Jag tror absolut att det går bra att ersätta lite av havremjölet med havregryn, prova gärna!


  4. Simon skriver: 26 december, 2020

    Hade inget havremjöl, så provade att använda havregryn som kördes i en mixer. Det verkar ha fungerat bra.
    De är dock lite väl söta, skulle nog behöva minska till ca 50 gram socker för att de ska smaka mer som digestivekex.


  5. christina andersson skriver: 27 januari, 2021

    hej anneli sååååå goda digestive har jag aldrig ätit:-)


  6. christina andersson skriver: 27 januari, 2021

    En fantastisk sida,bra om det står att bakverken går att frysa,


  7. Doris skriver: 22 februari, 2021

    Såå goda. Bästa digestivekex jag ätitoch dessutom glutenfria!!
    Hade bara hälften av potatismjölet så jag tog andra hälften av Sempers mix.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar