Glutenfria donuts (ca 20 st) 1 sats glutenfri bulldeg Ca 1 liter frityrolja Strösocker Gör degen enligt receptet på glutenfria kanelbullar. Låt den jäsa i 45 minuter. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut rundlar med ett kakmått eller glas, ca 9 cm i diameter. Stansa ut ett hål i mitten av rundlarna så att de får formen av donuts. "Hålen" går också bra att fritera till små minimunkar. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Hetta upp frityrolja till ca 170 grader i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Fritera munkarna några i taget tills de fått fin färg, ca 1 minut per sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. OBS! Var försiktig så att du inte bränner dig på den heta oljan. Vänd munkarna i socker innan de svalnat helt. Tips! Det går också utmärkt att dekorera munkarna med en glasyr gjord på florsocker och vatten. Färga gärna glasyren med hushållsfärg. Tänk på att låta munkarna svalna helt innan du dekorerar med glasyr. Tips på andra glutenfria recept: Glutenfri kanellängd med mandelmassa Glutenfri sockerkaka Glutenfria mazarinmuffins Glutenfria blåbärsbullar