Annons

Glutenfria donuts

Glutenfria donuts, eller munkar med hål i, är något som jag längtat efter länge men aldrig bakat för att jag trott att det skulle vara svårt och komplicerat. Vad fel jag hade! Det är hur enkelt som helst, till och med enklare än att baka bullar. Donutsen blir så där härligt saftiga och mjuka under den friterade ytan och smakar precis så som jag minns att donuts ska smaka.

Glutenfria donuts

Glutenfria donuts (ca 20 st)
1 sats glutenfri bulldeg

Ca 1 liter frityrolja
Strösocker

  1. Gör degen enligt receptet på glutenfria kanelbullar. Låt den jäsa i 45 minuter.
  2. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut rundlar med ett kakmått eller glas, ca 9 cm i diameter. Stansa ut ett hål i mitten av rundlarna så att de får formen av donuts. ”Hålen” går också bra att fritera till små minimunkar.
  3. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  4. Hetta upp frityrolja till ca 170 grader i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Fritera munkarna några i taget tills de fått fin färg, ca 1 minut per sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. OBS! Var försiktig så att du inte bränner dig på den heta oljan.
  5. Vänd munkarna i socker innan de svalnat helt.

Tips! Det går också utmärkt att dekorera munkarna med en glasyr gjord på florsocker och vatten. Färga gärna glasyren med hushållsfärg. Tänk på att låta munkarna svalna helt innan du dekorerar med glasyr.

Annons

Glutenfria munkar med hål i

Dela på:

Annons

Laddar