Tips! På Instagram, Facebook och Pinterest får du mer glutenfri inspiration och recept. Följ mig där! Glutenfria drömmar (ca 25 st) 50 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk pofiber 1/2 tsk hjorthornssalt 150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Rör ner oljan lite i taget. Blanda ihop pofiber, hjorthornssalt och mjölmix i en bunke. Tillsätt det till smeten och rör ihop till en deg. Låt degen stå kallt i ca 15 minuter. Rulla ut degen till en längd och skär i 25 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter. Tips på andra goda glutenfria småkakor: glutenfria jordnötskakor, glutenfria nougatrutor, glutenfria chokladsnittar, glutenfria hasselnötscookies.