Annons

Glutenfria drömmar

Drömmar är klassiska småkakor som är så spröda att de nästan smälter i munnen. Mina glutenfria drömmar smakar precis som vanliga drömmar, alltså som en dröm!

Glutenfria drömmar

Glutenfria drömmar (ca 25 st)
50 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 tsk pofiber
1/2 tsk hjorthornssalt
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix

  1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
  2. Rör ner oljan lite i taget.
  3. Blanda ihop pofiber, hjorthornssalt och mjölmix i en bunke. Tillsätt det till smeten och rör ihop till en deg. Låt degen stå kallt i ca 15 minuter.
  4. Rulla ut degen till en längd och skär i 25 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter.

Baka glutenfria drömmar

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria drömmar”

  1. Louise skriver: 29 maj, 2019

    Funkar riktigt bra, ett tips är att väga mjölet till 150g! Skilde nästan 30 gram mot när jag använde dl-mått och det blev stor skillnad på slutresultatet. Tack för ett toppenrecept, jag körde dock halva mängden vaniljsocker.


    1. Anneli Andersson skriver: 29 maj, 2019

      Tusen tack, nu har jag har lagt till vikt i receptet!


Annons

Laddar