Annons
Annons

Glutenfria dubbla chokladkakor med fyllning

Goda och lyxiga dubbla chokladkakor. Kakorna är så spröda att de nästan smälter i munnen och med en god och krämig fyllning emellan är de helt oemotståndliga!

Glutenfria fyllda chokladkakor

Glutenfria dubbla chokladkakor med fyllning (7 st)
100 g rumsvarmt smör
30 g (1/2 dl) florsocker
6 g (1 msk) kakao
80 g (1 dl) potatismjöl
75 g (1 1/4) dl glutenfri mjölmix, tex Finax

Fyllning:
Valfri, t.ex. marshmallowfluff, nutella, jordnötssmör

Annons
  1. Rör ihop smör och florsocker i en bunke.
  2. Rör ner, kakao, potatismjöl och mjölmix. Arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 14 bitar och forma bitarna till bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem så att de blir ca 0,5-1 cm höga.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter. Låt svalna.
  5. Lägg ihop kakorna två och två med valfri fyllning emellan. Min favorit är marshmallowfluff!

Glutenfria fyllda chokladkakor

Annons

Glutenfria chokladkakor med marshmallowfluff

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria dubbla chokladkakor med fyllning”

  1. Fia skriver: 16 augusti, 2021

    Hur länge kan dem förvaras med fyllning (frosting som fyllning tänkte jag) i kylen?


    1. Anneli Bark skriver: 17 augusti, 2021

      Hej! De klarar sig i upp emot en vecka i kylskåp. De går även bra att frysa, även med frosting mellan.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar