Glutenfria engelska scones (4-8 st beroende på storlek) 240 g (4 dl) glutenfritt mjöl (jag har använt Finax mjölmix) 1 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 g smör 100 g (1 dl) mjölk 75 g (3/4 dl) grädde (går att bytas ut mot mjölk) Grädde (eller mjölk) till pensling Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det med fingrarna till smulor i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och grädde och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och rulla degen i mjöl så att den inte kladdar. Obs! Arbeta inte in mer mjöl i degen utan använd det bara utanpå. Platta ut degen till en 1-2 cm tjock platta och stansa ut rundlar med ett glas eller en stansring. Välj själv hur stora eller små scones du vill ha. Jag har använt en stans på 8 cm och det gav 5 scones. Nästa gång tänker jag prova att göra dem lite mindre och tjockare. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg. Pudra lite florsocker över sconesen vid servering. Servera direkt. Tips på andra snabba bröd: Snabba glutenfria frallor Glutenfria stekpannescones Snabbt glutenfritt tunnbröd Glutenfria snabba majsbröd Naturligt glutenfria scones Glutenfria tekakor med bakpulver