Annons

Enkla glutenfria jordnötskakor

Otroligt goda kakor som görs på endast tre ingredienser. Enklare kan det inte bli!

Glutenfria jordnötskakor på plåt

Enkla glutenfria jordnötskakor (25 st)
250 g (2 1/2 dl) jordnötssmör
180 g (2 dl) strösocker
1 ägg

Tips! Smaksätt kakorna med 1 tsk vaniljsocker och/eller en nypa flingsalt.

Jag har också ett recept på hemmagjort jordnötssmör om du vill göra eget jordnötssmör till kakorna.

Annons
  1. Vispa ihop jordnötssmör, strösocker och ägg med elvisp till en krämig smet.
  2. Rulla smeten till bollar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt med en gaffel.
  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.

Annons

Kakorna innan gräddning.

Annons

Glutenfria jordnötskakor på plåtKakorna efter gräddning.

Dela på:

Annons

Laddar