Glutenfria favoritfrallor (10 st) 25 g jäst 4 1/2 dl mjölk 1 msk fiberhusk 1 msk linfrön 2 dl havregryn (ren havre) 2 msk rapsolja 2 msk mörk sirap 1 tsk salt 1 dl solroskärnor 3 dl grov glutenfri mjölmix 3 1/4 dl ljus glutenfri mjölmix Mörk sirap + mjölk till pensling Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10 delar och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med en blandning av lika delar mörk sirap och mjölk. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Du har väl inte missat senaste numret av magasinet Glutenfritt? Där delar jag med mig av mina bästa brödrecept och tipsar hur du får till ett saftigt bröd. Missa inte – endast 39 kr [caption id="attachment_538" align="alignnone" width="700"] Köp senaste numret av magasinet Glutenfritt. En tidning fylld med goda recept och inspiration.[/caption]