Annons

Glutenfria favoritfrallor

Saftiga, goda och nyttiga frukostfrallor med fibrer och frön som ger lite tuggmotstånd och nötig smak.

2016-04-17 09_Fotor

Glutenfria favoritfrallor (10 st)
25 g jäst
4 1/2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 msk linfrön
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk rapsolja
2 msk mörk sirap
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
3 dl grov glutenfri mjölmix
3 1/4 dl ljus glutenfri mjölmix
Mörk sirap + mjölk till pensling

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10 delar och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla bullarna med en blandning av lika delar mörk sirap och mjölk.
  9. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter.
Annons

Du har väl inte missat senaste numret av magasinet Glutenfritt? Där delar jag med mig av mina bästa brödrecept och tipsar hur du får till ett saftigt bröd. Missa inte – endast 39 kr

Annons
magasinet-glutenfritt-omslag
Köp senaste numret av magasinet Glutenfritt. En tidning fylld med goda recept och inspiration.
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria favoritfrallor”

  1. Birgitta skriver: 25 augusti, 2020

    Toppenfina glutenfria recept. Finns det något recept på nattjästa frallor? Kanske det inte fungerar?


    1. Anneli Bark skriver: 28 augusti, 2020

      Hej! Vad roligt att du gillar mina recept. Jag har ännu inget recept på nattjästa frallor, det kommer kanske framöver 🙂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar