Glutenfria favoritkakor 225 g smör 160 g (ca 1 3/4) strösocker 70 g (1/2 dl) ljus sirap 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 250 g (ca 7 dl) glutenfria havregryn 2 msk potatismjöl Topping: 100 g mörk choklad 100 g nougat Smält smöret i en stor kastrull och blanda ner alla ingredienser utom choklad och nougat. Rör ihop till en smet. Platta ut smeten i en långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något. Smält choklad och nougat tillsammans och bred ut blandningen på havrebottnen. Ställ kakan kallt tills toppingen stelnat och skär sedan i rutor. Tips på liknande glutenfria kakor som också är makalöst goda: Glutenfria havrerutor med choklad Glutenfria nougatrutor Glutenfria havrerutor med daim Glutenfria nutellarutor Glutenfria jordnötsrutor Glutenfria cashewrutor