Annons

Glutenfria favoritkakor

Jag älskar verkligen havrekakor av alla slag och just den här kakan med havrebotten som bakas i långpanna är nästan som en drog för ett kakmonster som mig. Jag har gjort den i olika varianter med nougat, choklad, daim och nutella men nu har jag hittat den perfekta kombinationen med en blandning av mörk choklad och nougat på toppen. Det här är mina favoritkakor just nu, så otroligt goda!

Glutenfria favoritkakor

Glutenfria favoritkakor
225 g smör
160 g (ca 1 3/4) strösocker
70 g (1/2 dl) ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
250 g (ca 7 dl) glutenfria havregryn
2 msk potatismjöl

Topping:
100 g mörk choklad
100 g nougat

  1. Smält smöret i en stor kastrull och blanda ner alla ingredienser utom choklad och nougat. Rör ihop till en smet.
  2. Platta ut smeten i en långpanna, ca 25×30 cm, med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något.
  4. Smält choklad och nougat tillsammans och bred ut blandningen på havrebottnen. Ställ kakan kallt tills toppingen stelnat och skär sedan i rutor.
Annons

Glutenfria favoritkakor

Annons
Dela på:

8 kommentarer till “Glutenfria favoritkakor”

  1. Elin skriver: 14 april, 2019

    Ser så gott ut! Går denna att frysa in? Och ta ut dagen innan dem ska ätas tex?

    / Elin 🌸


    1. Anneli Andersson skriver: 15 april, 2019

      Tack de är verkligen goda! Det går alldeles utmärkt att frysa in kakorna. Du kan ta fram dem en stund innan de ska ätas, de tinar snabbt. Jag har alltid ett gäng i frysen 🙂


  2. Helen skriver: 9 juli, 2019

    I morgon smäller det – då blir det att baka dessa. Ser galet goda ut 😋😋!


    1. Anneli Andersson skriver: 11 juli, 2019

      Härligt! Hoppas att du gillade dem! Kram


  3. Johan skriver: 15 mars, 2020

    Supergott!


    1. Anneli Bark skriver: 17 mars, 2020

      Kul att höra!


  4. Sofia skriver: 28 juni, 2021

    Hej! Ser supersmarrigt ut! Du skrev att du testat olika ”topping”. Om man vill göra den nötfri, vilken variant skulle du rekommendera då? Tänker att bara mjölkchoklad kan bli för sött?


    1. Anneli Bark skriver: 29 juni, 2021

      Hej! Jag tycker att det är gott med mörk choklad, det blir inte lika sött som mjölkchoklad utan helt perfekt ihop med kakan.


Annons

Laddar