Jag är så glad att jag tog fram det här receptet för finska pinnar är verkligen godare än jag minns det från tiden innan jag fick celiaki. Eller kan det till och med vara så att glutenfria finska pinnar är godare än vanliga? :) Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration! Glutenfria finska pinnar (ca 25 st) 25 g (1/2 dl) mandelmjöl 3 bittermandlar 45 g (1/2 dl) strösocker 1 krm xantangummi (kan uteslutas men stabiliserar degen) 165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix 100 g kallt smör Pensling och garnering: 1/2 äggvita Pärlsocker Hackad sötmandel (ca 30 g) Riv eller mal bittermandlarna och blanda med de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och låt vila kallt i minst 30 minuter. Dela degen i fyra delar och rulla dem till fingertjocka längder. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Vispa upp äggvitan lätt med en gaffel och pensla längderna med äggvita. Strö över pärlsocker och hackad mandel. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar och separera dem lite från varandra på plåtarna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Kakorna innan de gräddas. Kakorna efter gräddning. Visste ni förresten att finska pinnar inte har någon koppling till Finland utan faktiskt är ett svenskt påfund? Oavsett ursprung så är de så goda att de verkligen förtjänar en plats på alla fikabord tycker jag. Tips på fler goda glutenfria småkakor: Glutenfria bondkakor Glutenfria drömmar Glutenfria gaffelkakor Enkla glutenfria jordnötskakor Glutenfria kolakakor Glutenfria syltgrottor Glutenfria chokladsnittar med glasyr