Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa. Nu lanseras en ny ingrediens på den svenska marknaden som jag tror kommer att revolutionera glutenfri bakning. Jag har fått prova den i förväg och jag är otroligt imponerad av resultatet. De här frallorna som jag har bakat blir mjuka, luftiga och fluffiga på ett sätt som jag inte varit med om tidigare. Hemligheten kallas SoftBake. Jag har glädjen att kunna erbjuda er 10% rabatt på SoftBake med rabattkoden "SOFTBAKE10%". Koden gäller även på övriga produkter i Lindroos sortiment så passa på att även klicka hem Premium Psyllium, xantangummi och durramjöl. Dessa produkter använder jag i många av mina recept. Beställ här: Lindroos Hälsa (OBS! Rabattkoden gäller endast idag och imorgon dvs den 2-3 april). SoftBake innehåller 93% kostfiber och gör att glutenfria bröd får volym och reser sig och blir fluffiga när de gräddas i ugnen. SoftBake binder också vätska vilket gör att det stabiliserar degen och gör brödet mindre smuligt. En kombination med psyllium i degen ger bäst resultat upplever jag. Ni ser ju hur fluffiga frallorna blir! Hade jag lagt upp det här inlägget igår hade ni säkert trott att det var ett aprilskämt, haha! Därför väntade jag till idag :) Glutenfria fluffiga frallor (14 st) 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 50 g (1/2 dl) rapsolja 140 g (2 dl) rismjöl 120 g (2 dl) durramjöl (jag använder ekologiskt durramjöl) 110 g (2 dl) majsstärkelse 30 g (2 msk) strösocker 15 g (1 1/2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium) 10 g (1 1/2 msk) SoftBake (finns att köpa här: Lindroos Hälsa) 6 g (1 tsk) salt Durramjöl till utbakning Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner rapsoljan i degvätskan. Blanda ihop resterande ingredienser i en bunke och tillsätt blandningen till degvätskan. Arbeta genast ihop degen ordentligt i ca 5 minuter, gärna i assistent men det går också bra med elvispens degkrokar. Strö lite durramjöl runt degen och låt den vila i bunken under bakduk i 15 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med durramjöl. Dela degen i 14 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader vid insättning av plåten. Låt frallorna svalna på galler under bakduk. Jag är verkligen på riktigt uppspelt och lycklig över den här nya ingrediensen. Det är ju fantastiskt att kunna baka och äta så gott, fint, mjukt och fluffigt bröd utan gluten! Tänk att så lite av en ingrediens kan göra så stor skillnad. Missa som sagt inte att beställa en påse SoftBake du också. Rabattkoden gäller endast i helgen! BESTÄLL HÄR och glöm inte att ange koden "SOFTBAKE10%" för 10% rabatt på hela ditt köp.