Detta inlägg innehåller annonslänkar till Lindroos Hälsa. SoftBake är en ingrediens speciellt framtagen för att göra glutenfritt bröd mjukt och luftigt och det gör att brödet reser sig i ugnen och får mer volym. Här kan du läsa mer om SoftBake och beställa: Lindroos HälsaGlutenfria frukostrutor med SoftBake (ca 12 st)25 g jäst450 g (4 1/2 dl) vätska (jag använder hälften mjölk och hälften vatten)10 g (1 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)45 g (1/2 dl) rapsolja40 g (2 msk) mörk sirap (det går också bra med ljus)80 g (2 dl) glutenfria havregryn (går att utesluta, öka då mängden mjölmix med 1 dl)5 g (1 tsk) salt10 g (1 1/2 msk) SoftBake (finns att köpa HÄR)390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl)Smula ner jästen i en degbunke.Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner psyllium, olja, sirap och havregryn och låt svälla i 10 minuter.Blanda ihop mjölmix, SoftBake och salt i en bunke och tillsätt blandningen i degbunken.Arbeta ihop degen ordentligt i ungefär 5 minuter i assistent eller med elvispens degkrokar. Degen är för kladdig för att knåda för hand.Strö lite mjölmix runt om degen och låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och platta ut den till en platta som är ett par centimeter tjock. Skär degen i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Degen är lätt att hantera men ska bara plattas ut och delas i rutor utan att arbetas för mycket för att få luftiga bröd. Frukostrutorna innan jäsning. Frukostrutorna efter jäsning, innan de gräddas i ugnen. Nygräddade glutenfria frukostrutor. Bröden blir mjuka och saftiga och smakar underbart. Frys gärna in de bröd som inte går åt de närmaste 1-2 dagarna. Jag brukar dela dem på mitten och frysa in i halvor för att sedan tina dem snabbt i brödrosten till frukost. Lycka till med bakningen!Prova också de här recepten med SoftBake:Fluffiga frallor med SoftBakeGlutenfritt formbröd med SoftBake