Glutenfria frallor (10-12 st) 50 g jäst 450 g (4 1/2 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk 50 g rumsvarmt smör 30 g (2 msk) strösocker 5 g (1 tsk) salt 17 g (1 dl) pofiber 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) 50 g (1 dl) solroskärnor 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Rapsolja eller smält smör till pensling Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i bitar och forma till runda frallor. Fukta händerna med vatten eller olja om degen är kladdig så fastnar den inte på händerna. Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter under bakduk på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Pensla eventuellt frallorna med olja eller smält smör direkt när de tagits ut ur ugnen så får de en fin yta och blir saftigare. Prova också mina recept på: Glutenfria chiafrallor Glutenfria fröfrallor Glutenfria flätade frallor Glutenfria havrefrallor