Frallorna blir härligt mjuka och luftiga och får god smak och lite tuggmotstånd av frön. Vill man inte ha frön så går det förstås bra att utesluta dem. Glutenfria frallor med frön (12 st) 50 g jäst 400 g (4 dl) mjölk (det går också bra med vatten) 30 g (1 1/2 msk) ljus sirap 1 tsk salt 50 g (1/2 dl) rapsolja 60 g (1 dl) solroskärnor 30 g (1/2 dl) pumpakärnor 15 g (1 1/2 msk) linfrön 5 g (1/2 msk) chiafrön 480 g (8 3/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå) Till pensling: 1 uppvispat ägg Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runt degen och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix, rulla ut den till en längd och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor, pumpakärnor och linfrön. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Frallorna innan jäsning. Frallorna innan gräddning. Frallorna efter gräddning. Tips på fler goda glutenfria frukostbröd: Glutenfria snabba frukostfrallor Glutenfri Skogaholmslimpa Glutenfritt frukostbröd med lingon Glutenfria tekakor med morot Naturligt glutenfria majsfrallor Glutenfria frukostrutor