Annons

Glutenfria frallor med frön

Finns det något mysigare än en lång och god frukost med nybakat bröd? Jag älskar att gå upp tidigt och baka bröd innan resten av familjen har vaknat och sedan sitta länge och äta tillsammans på morgonen. Här kommer ett recept på goda och saftiga frallor som alltid är uppskattade på frukostbordet.

Frallorna blir härligt mjuka och luftiga och får god smak och lite tuggmotstånd av frön. Vill man inte ha frön så går det förstås bra att utesluta dem.

Frukostbord med glutenfria frallor

Glutenfria fluffiga frallor med frön

Glutenfria frallor med frön (12 st)
50 g jäst
400 g (4 dl) mjölk (det går också bra med vatten)
30 g (1 1/2 msk) ljus sirap
1 tsk salt
50 g (1/2 dl) rapsolja
60 g (1 dl) solroskärnor
30 g (1/2 dl) pumpakärnor
15 g (1 1/2 msk) linfrön
5 g (1/2 msk) chiafrön
480 g (8 3/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)

Annons

Till pensling:
1 uppvispat ägg
Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön

Annons
  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar.
  4. Strö lite mjölmix runt degen och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix, rulla ut den till en längd och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor, pumpakärnor och linfrön.
  8. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Deg till glutenfria frallor

Bitar av deg glutenfria frallor

Glutenfria frallor innan jäsningFrallorna innan jäsning.

Frallorna innan gräddning.

Annons

Nybakade glutenfria frallorFrallorna efter gräddning.

Frukostbord med glutenfria frallor

Frukost nybakade glutenfria frallor

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar