Glutenfria frallor med xantangummi (10-12 st) 25 g jäst 200 g (2 dl) vatten 200 g (2 dl) mjölk 40 g (2 msk) ljus sirap 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk xantangummi 1 tsk fiberhusk 1 tsk salt 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) 75 g (1 1/2 dl) majsmjöl 100 g (2 dl) durramjöl 90 g (2 dl) havremjöl (ren havre) Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner sirap och olja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten. Blanda ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Forma till frallor. Lättast går det om du oljar in händerna, då fastnar inte degen på händerna. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Tips på andra recept på glutenfria frallor: Glutenfria favoritfrallor Glutenfria flätade frallor Glutenfria chiafrallor Glutenfria ostfrallor Glutenfria grova fröfrallor