Annons

Glutenfria frallor

Finns det något godare än nybakade glutenfria frallor till frukost? Nej inte om du provar det här receptet i alla fall! Degen är lätt att hantera och frallorna blir mjuka, saftiga och goda. Jag har tillsatt solroskärnor för att få en lite nötigare smak med mer tuggmotstånd i mina frallor men vill du ha klassiska vita och luftiga frallor så går det bra att utesluta.

Glutenfria frallor

Glutenfria frallor (10-12 st)
50 g jäst
450 g (4 1/2 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
50 g rumsvarmt smör
30 g (2 msk) strösocker
5 g (1 tsk) salt
17 g (1 dl) pofiber
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
50 g (1 dl) solroskärnor
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Rapsolja eller smält smör till pensling

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i bitar och forma till runda frallor. Fukta händerna med vatten eller olja om degen är kladdig så fastnar den inte på händerna.
  7. Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter under bakduk på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
  9. Pensla eventuellt frallorna med olja eller smält smör direkt när de tagits ut ur ugnen så får de en fin yta och blir saftigare.

Glutenfria frukostfrallor

Annons
Dela på:

Annons

Laddar