Glutenfria fröfrallor (ca 10 st) 25 g jäst 200 g (2 dl) mjölk 200 g (2 dl) vatten 2 tsk fiberhusk 1 msk linfrön 1/2 msk chiafrön 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1 tsk salt 1/4 dl rapsolja 1/4 dl ljus sirap 17 g (1 dl) pofiber 1/2 dl fibrex (går att byta ut mot boveteflingor, glutenfria havregryn eller pofiber) 400 g (6 3/4 dl) glutenfri mjölmix (jag brukar blanda Semper ljus och grov mix, hälften av varje) Uppvispat ägg och frön till garnering Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, linfrön och chiafrön och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in lite mer mjölmix om degen är för kladdig att hantera. Forma runda bullar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.