Glutenfria frörutor (ca 12 st) 200 g (2 dl) mjölk 200 g (2 dl) vatten 20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl 25 g jäst 30 g (1 1/2 msk) ljus sirap 60 g (1 dl) solroskärnor 45 g (3/4 dl) pumpakärnor 15 g (1/4 dl) linfrön 1 tsk salt 1 ägg 450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax Frön till garnering Vispa ihop mjölk, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under vispning tills vätskan tjocknar. Ställ kastrullen åt sidan och låt krämen svalna till 37 grader. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad om du vill skynda på avsvalningen. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med ca 1 msk kallt vatten. Vispa ner den avsvalnade krämen i bunken med jästen. Tillsätt sirap, frön, salt, ägg och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter, gärna i assistent. Bred ut degen i en liten långpanna eller form klädd med bakplåtspapper. Jag använder en som är 25x30 cm. Obs! Degen ska vara lös och kladdig, tillsätt inte mer mjöl. Strö över frön på degen. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. [caption id="attachment_6361" align="aligncenter" width="700"] Så här lös och kladdig är degen innan jäsning.[/caption] Tips på fler goda glutenfria bröd i form: Glutenfritt sirapsbröd i långpanna Glutenfri formfranska Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfria frukostrutor Glutenfritt durrabröd i långpanna Glutenfritt havrebröd i form