Annons

Glutenfria frörutor

Lättbakat saftigt bröd i långpanna med extra god smak från frön.

Glutenfria frörutor

Glutenfria frörutor (ca 12 st)
200 g (2 dl) mjölk
200 g (2 dl) vatten
20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl
25 g jäst
30 g (1 1/2 msk) ljus sirap
60 g (1 dl) solroskärnor
45 g (3/4 dl) pumpakärnor
15 g (1/4 dl) linfrön
1 tsk salt
1 ägg
450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
Frön till garnering

  1. Vispa ihop mjölk, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under vispning tills vätskan tjocknar. Ställ kastrullen åt sidan och låt krämen svalna till 37 grader. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad om du vill skynda på avsvalningen.
  2. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med ca 1 msk kallt vatten.
  3. Vispa ner den avsvalnade krämen i bunken med jästen.
  4. Tillsätt sirap, frön, salt, ägg och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter, gärna i assistent.
  5. Bred ut degen i en liten långpanna eller form klädd med bakplåtspapper. Jag använder en som är 25×30 cm. Obs! Degen ska vara lös och kladdig, tillsätt inte mer mjöl.
  6. Strö över frön på degen.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  8. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Annons

Glutenfria frörutor efter gräddning

Annons
Deg till glutenfria frörutor
Så här lös och kladdig är degen innan jäsning.
Annons

Glutenfria frörutor i långpanna

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar