Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration. Glutenfria frukostfavoriter (12 st) 50 g jäst 400 g (4 dl) vätska (vatten, mjölk eller växtbaserat alternativ) 7 g (2 tsk) fiberhusk/malet psylliumfrö 30 g (1/2 dl) linfrön 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 45 g (1/3 dl) mörk sirap 45 g (1/2 dl) rapsolja 5 g (1 tsk) salt 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder hälften grov och hälften ljus av Finax mjölmixer) Smula ner jästen i en degbunke. Värm vätskan (jag brukar använda hälften mjölk och hälften vatten) till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, olja, salt och mjölmix och arbeta ihop degen i några minuter i assistent eller med elvispens degkrokar. Det går också bra att röra ihop degen ordentligt med en slev. Degen är ganska lös och kladdig. Pudra lite mjölmix runt degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Tryck ut den till en någon centimeter hög rektangel och skär i 12 bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalna en stund på plåten och därefter på ett galler under bakduk. Degen efter jäsning. Brödet innan jäsning. Brödet efter jäsning. Brödet när det gräddats. Fler goda recept på glutenfritt bröd: Glutenfritt flätat bröd Glutenfria morotsfrallor Glutenfria tekakor med havre Snabbt glutenfritt majsbröd Glutenfria skräddarkakor Naturligt glutenfri filmjölkslimpa Glutenfria polarpärlor