Glutenfria frukostrutor med frön (10-12 st) 25 g jäst 200 g (2 dl) mjölk 250 g (2 1/2 dl) vatten 10 g (1 msk) fiberhusk 45 g (1/2 dl) rapsolja 70 g (1/2 dl) mörk sirap (går att minska till hälften om man vill ha mindre sött bröd) 70 g (1 dl) solroskärnor 30 g (1/2 dl) linfrön 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 5 g (1 tsk) salt 120 g (2 dl) grov glutenfri mjölmix, tex Semper (går att byta ut mot ljus mjölmix) 240 g (4 dl) ljus glutenfri mjölmix, tex Finax röda (går att byta ut mot grov mjölmix) Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, olja, sirap, solroskärnor, linfrön och havregryn. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt salt och mjölmix och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar (gärna i assistent). Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Strö lite mjölmix ovanpå degen och platta ut den till en ca 1 cm tjock rektangel. Skär i rutor och lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter. [caption id="attachment_6642" align="aligncenter" width="700"] Brödet innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_6643" align="aligncenter" width="700"] Brödet efter gräddning[/caption] Tips på fler goda glutenfria frukostbröd: Glutenfri sirapslimpa Glutenfria frukostrutor Glutenfria kesofrallor Glutenfritt morotsbröd i långpanna Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfri formfranska med havre Glutenfria frallor Glutenfria grötbullar