Annons

Glutenfria fyllda knäckflarn

Knäckflarn är goda att äta som de är men ännu godare om man lägger ihop dem två och två med chokladsmörkräm mellan!

Glutenfria fyllda knäckflarn

Glutenfria fyllda knäckflarn (ca 12 st fyllda kakor)
75 g smör
90 g (1 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
30 g (2 msk) vispgrädde
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
20 g (1/2 dl) glutenfritt havremjöl
1/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Annons

Annons

Chokladsmörkräm:
50  g rumsvarmt smör
1 msk kakao
1 msk florsocker

  1. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser till flarnen. Rör ihop till en smet.
  2. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Det blir lagom med ca 9 flarn per plåt eftersom de flyter ut i ugnen.
  3. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-6 minuter. Låt svalna.
  4. Rör ihop smör, kakao och florsocker till fyllningen och lägg ihop kakorna två och två med smörkrämen mellan.

Glutenfria knäckflarn

Dela på:

Annons

Laddar