Annons

Glutenfria giffelsemlor

Semlor är ju så gott och det bästa är att man kan förvandla det mesta till semlor med hjälp av vispgrädde och mandelmassa. Här har jag bakat mina gifflar som redan är fyllda med mandelmassa, delat dem på mitten och fyllt med mer mandelmassa och vispgrädde. Och vips har gifflarna förvandlats till jättegoda semlor!

Glutenfri giffelsemla

Glutenfria giffelsemlor
Glutenfria gifflar (klicka på länken för att komma till receptet)
Mandelmassa
Mjölk
Ev. malen eller stött kardemumma
Vispgrädde
Florsocker

  1. Baka gifflarna enligt receptet och låt svalna.
  2. Dela gifflarna på längden i en över- och en underdel.
  3. Riv mandelmassan grovt och blanda med mjölk tills du får den konsistens du önskar. Blanda i lite kardemumma i mandelmassan om du gillar kardemummasmak.
  4. Lägg på ett lager mandelmassa på varje underdel av gifflarna.
  5. Vispa grädden och spritsa ut den över mandelmassan.
  6. Lägg på överdelen av gifflarna.
  7. Pudra över florsocker innan servering.

Glutenfri giffelsemla med varm choklad

Annons
Dela på:

Annons

Laddar