Nästa gång du bakar kanelbullar, testa att baka några gifflar med mandelmassa istället. Jag använder samma deg som till mina kanelbullar så varför inte göra hälften kanelbullar och hälften gifflar? Eller bara gifflar, det är ju så otroligt gott! Glutenfria gifflar med mandelmassa (32 st) 50 g jäst 500 g (5 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk 150 g rumsvarmt smör 140 g (1 dl) vit sirap 45 g (1/2 dl) strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 ägg 630 g (10 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Fyllning: 125 g rumsvarmt smör 150 g mandelmassa, grovriven 1 msk vaniljsocker 1 uppvispat ägg till pensling Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar, gärna i assistent. Mjöla den kladdiga degen runtom med mjölmix och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. Försök att använda så lite mjölmix som möjligt för att få saftiga gifflar. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 30 cm i diameter. Skåra den så att det bildas 8 trianglar. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och lägg en klick fyllning på basen av triangeln. Rulla sedan ihop från den breda delen mot spetsen till en giffel. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra glutenfria recept: Glutenfria nutellagifflar Glutenfria blåbärsbullar Glutenfri äppellängd Glutenfria donuts Glutenfri kanellängd med mandelmassa