Detta inlägg innehåller annonslänk till Lindroos Hälsa. Glutenfria grötbullar (ca 10 st)55 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn250 g (2 1/2 dl) vatten50 g smör25 g jäst200 g (2 dl) mjölk10 g (1 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)30 g (2 msk) strösocker1 tsk salt360 g (6 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda)Blanda havregryn och vatten i en kastrull och koka ihop till en gröt.Ta kastrullen från plattan och tillsätt smöret i klickar. Rör om tills smörklickarna har smält.Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av mjölken. Rör ner resten av mjölken i gröten och se till att gröten inte är varmare än fingervarm (37 grader). Om den är det låter du den svalna lite till.Tillsätt den fingervarma gröten i degbunken.Tillsätt psyllium, strösocker, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen med elvispens degkrokar eller i assistent.Strö mjölmix runtom den kladdiga degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Forma degen till en rulle och dela den i 10 bitar. Forma bitarna till runda bröd. Försök att hantera degen så lite som möjligt, doppa den runtom i mjölmix om den är kladdig. Arbetar du in mer mjölmix i degen finns risk att de färdiga grötbullarna blir torra.Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Fler tips på gott glutenfritt bröd:Glutenfria lyxfrallorGlutenfria solrosrutor i långpannaGlutenfria tekakorGlutenfritt frukostbröd med lingonGlutenfritt rostbrödGlutenfria hålkakor