Glutenfria grova fröfrallor (10 st) 25 g jäst 2 dl vatten 1 msk fiberhusk 1 1/2 dl kall mjölk 1 dl gräddfil 2 msk rapsolja 1 msk ljus sirap 1 tsk salt 1/2 dl fibrex 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl linfrön 2 dl glutenfria havregryn 5 dl glutenfri grov mjölmix Sesamfrön till garnering 1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. 2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman degen ordentligt. 3. Låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar. 4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och forma degklickarna till bullar. Strö över sesamfrön. 5. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. 6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.