De går snabbt att baka och är grova och söta på samma gång. Njut dem som de är eller med smör och ost på.
Glutenfria grova kringlor
150 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker (kan minskas för mindre söta kringlor)
1 ägg
300 g (3 dl) filmjölk
10 g (1 msk) hjorthornssalt
30 g (1/2 dl) solrosfrön (kan uteslutas)
6 g (2 tsk) fiberhusk
120 g (1 1/2 dl) durramjöl (kan bytas ut till mer mjölmix)
330 g (6 dl) grov glutenfri mjölmix (jag använder Finax)
- Rör ihop smör och socker i en bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Jag använder elvisp med degkrokar men det går också bra med en slev.
- Strö lite mjölmix runtom degen och stjälp upp den på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix i degen om den är kladdig.
- Dela degen i bitar. Jag gjorde 12 stora kringlor men det går förstås bra att göra flera mindre också. Rulla ut bitarna till längder och forma till kringlor.
- Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter beroende på storlek.
Kringlorna innan gräddning.
Kringlorna efter gräddning.
Tips på fler snabba glutenfria brödrecept:
Glutenfria solrosscones
Glutenfria snabba frukostfrallor
Glutenfritt snabbt stekpannebröd
Glutenfri filmjölkslimpa
Glutenfria snabba kesofrallor