De går snabbt att baka och är grova och söta på samma gång. Njut dem som de är eller med smör och ost på. Glutenfria grova kringlor 150 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker (kan minskas för mindre söta kringlor) 1 ägg 300 g (3 dl) filmjölk 10 g (1 msk) hjorthornssalt 30 g (1/2 dl) solrosfrön (kan uteslutas) 6 g (2 tsk) fiberhusk 120 g (1 1/2 dl) durramjöl (kan bytas ut till mer mjölmix) 330 g (6 dl) grov glutenfri mjölmix (jag använder Finax) Rör ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Jag använder elvisp med degkrokar men det går också bra med en slev. Strö lite mjölmix runtom degen och stjälp upp den på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix i degen om den är kladdig. Dela degen i bitar. Jag gjorde 12 stora kringlor men det går förstås bra att göra flera mindre också. Rulla ut bitarna till längder och forma till kringlor. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter beroende på storlek. Kringlorna innan gräddning. Kringlorna efter gräddning. Tips på fler snabba glutenfria brödrecept: Glutenfria solrosscones Glutenfria snabba frukostfrallor Glutenfritt snabbt stekpannebröd Glutenfri filmjölkslimpa Glutenfria snabba kesofrallor