Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria hålkakor (2 st) 50 g jäst 50 g smör 250 g (2 1/2 dl) mjölk 200 g (2 dl) vatten 20 g (2 msk) fiberhusk/pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium) 1 msk strösocker 1 tsk salt 2 tsk brödkryddor 17 g (1 dl) pofiber 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölk och vatten och värm vätskan till 37 grader. Häll vätskan över jästen och vispa tills den löst sig. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 5-10 minuter. Strö lite mjömix runtom degen och låt den vila under bakduk i ca 20 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjömix. Dela degen i två delar, rulla till bollar och platta ut till kakor med en diameter på ca 20 cm. Stansa ut ett hål i mitten på varje kaka med ett mått eller ett litet glas. Lägg bröden (och "hålen") på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Tips på andra recept på glutenfritt bröd: Glutenfria frallor Glutenfritt rostbröd Glutenfria tekakor Glutenfritt långpannebröd Glutenfri filmjölkslimpa