Nog för att klassiska chokladbiskvier är goda men hallonbiskvier är nog ändå snäppet godare, i alla fall om man gillar hallon! Hallon och choklad är ju så gott ihop, eller hur? Om du föredrar klassiska chokladbiskvier hittar du recept på det här: Glutenfria chokladbiskvier Du har väl inte missat att jag finns på Instagram, Facebook och Pinterest? Följ mig där för mer glutenfri inspiration och recept! Glutenfria hallonbiskvier (25 st) Mandelbottnar: 200 g mandelmassa 60 g äggvita (äggvita från 1-2 ägg beroende på storlek) 45 g (1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 1 msk vaniljsocker 100 g (1 dl) hallonsylt 1 äggula Garnering: 200 g choklad 2 tsk rapsolja Frystorkade hallon (går att utesluta) Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med äggvita, strösocker och vaniljsocker till en krämig konsistens. Spritsa eller klicka ut smeten till små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Platta eventuellt ut dem lite med baksidan av en tesked. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 175 grader tills de blivit gyllenbruna, ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten och lossa dem sedan försiktigt med hjälp av en stekspade. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en fluffig kräm. Bred ut fyllningen toppigt på undersidan av bottnarna. Ställ kallt i minst 30 minuter. Smält chokladen till garneringen och rör ner oljan. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp. Tips! Jag sticker en kniv i undersidan av biskvierna så går det lätt att doppa dem i chokladen utan att få choklad på fingrarna! Bottnarna innan gräddning. Bottnarna efter gräddning. Biskvierna med hallonsmörkräm innan de doppas i choklad. Jag bakade bland annat dessa hallonbiskvier till min dotters 1-årskalas. Det var så fint med biskvier som var rosa inuti och de blev mycket uppskattade! Även tårtan som jag gjorde till Louise kalas blev så fin och god. Receptet hittar du här: Glutenfri rosa gräddtårta. Tips på en annan riktigt härlig tårta om du dessutom gillar biskvier: Glutenfri biskvitårta