Glutenfria hallongrottor (20 st) 125 g rumsvarmt smör 3/4 dl strösocker 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 3/4 dl (50 g) marsanpulver (för kallrörd vaniljsås, ej för kokning) 2 1/2 dl glutenfri mjölmix (150 g) eller potatismjöl (200 g) 1-2 dl hallonsylt till fyllning Rör eller vispa smör och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smöret. Blanda ihop till en deg och ställ kallt i minst 15 minuter. Rulla ut degen till längder, skär i bitar och forma till bollar. Lägg bollarna i små bakformar placerade på en plåt. Gör en fördjupning i mitten av varje boll med tex baksidan av ett kryddmått. Klicka i hallonsylt i fördjupningarna. Grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Prova också mina underbara glutenfria nutellagrottor och glutenfria centergrottor. Tips på andra goda glutenfria småkakor: Glutenfria kolakakor Glutenfria chokladsnittar Glutenfria wienerstänger Glutenfria drömmar Glutenfria kardemummakakor Glutenfria favoritkakor Glutenfria mandelkakor