Glutenfria hamburgerbröd (8-10 st) 50 g jäst 500 g (5 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 40 g (2 msk) rapsolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 100 g (2 dl) durramjöl 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix Mjölk och sesamfrön till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, salt, socker, durramjöl och glutenfri mjölmix. Arbeta degen ordentligt, gärna i assistent. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Dela den i 8 delar och forma till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir ca 1 cm höga. Låt hamburgerbröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med mjölk och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra glutenfria recept: Glutenfri pizza Glutenfri smörgåstårta Glutenfri matpaj Glutenfria vitlöksbaguetter Glutenfria frallor