Annons

Glutenfria hamburgerbröd

Att baka egna hamburgerbröd är så enkelt att det inte finns några ursäkter för att köpa färdiga bröd. Jag tycker personligen också att de färdiga hamburgerbröd som finns är för små och inte alls lika goda som de här hembakade! Degen till de här hamburgerbröden är lätt att hantera och ger mjuka, luftiga och goda hamburgerbröd.

Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd (8-10 st)
50 g jäst
500 g (5 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
40 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
1 msk strösocker
100 g (2 dl) durramjöl
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix
Mjölk och sesamfrön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt, socker, durramjöl och glutenfri mjölmix. Arbeta degen ordentligt, gärna i assistent.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Dela den i 8 delar och forma till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir ca 1 cm höga.
  7. Låt hamburgerbröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla med mjölk och strö över sesamfrön.
  9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Glutenfri hamburgare

Annons
Annons
Dela på:

6 kommentarer till “Glutenfria hamburgerbröd”

  1. Kevin skriver: 4 september, 2019

    Hej!

    Vad använder du för mjölmix till dessa bröd?


    1. Anneli Andersson skriver: 4 september, 2019

      Hej! Jag brukar använda Finax röda mjölmix. Mvh Anneli


  2. Sofie skriver: 7 januari, 2021

    Hej! Bänk står jag här och provbakar hamburgerbröd. För mig stämmer måtten och vikterna inte på långa vägar. Vad bör jag följa vikt eller mått? (Exempelvis fiberhusk 20g var kring 1dl på min våg)


    1. Anneli Bark skriver: 8 januari, 2021

      Hej! Vad märkligt. Om det misstämmer ska du gå på vikten, såvida det inte är något fel på vågen? Jag väger alltid ingredienserna när jag gör recepten så då borde det bli rätt. Lycka till!


  3. Maria Bäckman skriver: 27 februari, 2021

    Hej Anneli, tänkte baka dina hamburgerbröd. Kan man byta ut durramjölet mot havremjöl? Tack för många bra recept på din blogg.
    Mvh Maria


    1. Anneli Bark skriver: 3 mars, 2021

      Hej! Ja det borde gå bra!


Annons

Laddar