Annons

Glutenfria hamburgerbröd

Att baka egna hamburgerbröd är så enkelt att det inte finns några ursäkter för att köpa färdiga bröd. Jag tycker personligen också att de färdiga hamburgerbröd som finns är för små och inte alls lika goda som de här hembakade! Degen till de här hamburgerbröden är lätt att hantera och ger mjuka, luftiga och goda hamburgerbröd.

Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd (8-10 st)
50 g jäst
500 g (5 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
40 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
1 msk strösocker
100 g (2 dl) durramjöl
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix
Mjölk och sesamfrön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt, socker, durramjöl och glutenfri mjölmix. Arbeta degen ordentligt, gärna i assistent.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Dela den i 8 delar och forma till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir ca 1 cm höga.
  7. Låt hamburgerbröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla med mjölk och strö över sesamfrön.
  9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Glutenfri hamburgare

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria hamburgerbröd”

  1. Kevin skriver: 4 september, 2019

    Hej!

    Vad använder du för mjölmix till dessa bröd?


    1. Anneli Andersson skriver: 4 september, 2019

      Hej! Jag brukar använda Finax röda mjölmix. Mvh Anneli


ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar