Annons

Glutenfria hastbullar

Hastbullar är räddaren i nöden när du är sugen på kanelbullar men inte har tid att baka med jäst. De här bullarna är klara på max 20 minuter och smakar underbart av kanel och kardemumma. De är mjuka och saftiga nybakade men bör ätas dagsfärska för att inte bli torra.

2015-01-23 09.15.01
Glutenfria hastbullar (10 st)

3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1 krm salt
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
Pärlsocker och kanel till garnering

  1. Blanda de torra ingrediensena i en bunke.
  2. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Tillsätt mjölk och grädde och rör snabbt ihop till en deg.
  4. Klicka ut degen i bullformar på en plåt.
  5. Strö över pärlsocker och kanel.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons
Annons
Dela på:

12 kommentarer till “Glutenfria hastbullar”

  1. Mona skriver: 8 april, 2016

    Hej,
    ett recept jag saknar som glutenfri är falsk potatisbakelse.
    Är det något du har och vill delge dig av?
    Trevlig helg /Mona


    1. Anneli Andersson skriver: 8 april, 2016

      Hej Mona! Tack för din kommentar. Jag har inget recept på det men jag kan försöka experimentera fram ett. Lyckas jag så kommer receptet här på bloggen. Trevlig helg! /Anneli


      1. Marie skriver: 9 april, 2016

        Jag har ett jag brukar göra men de sista gångerna har jag helt misslyckats.. Misslyckas helt plötsligt med det mesta i långpanna :-/ vete sjutton varför… Så jag ser framemot falsk potatisbakelse men även andra långpannekakor då jag inte vet vad jag helt plötsligt gör för fel..


  2. Pernilla skriver: 14 maj, 2016

    Jättegoda! Perfekt med recept som är både glutenfria, äggfria och enkelt att själv ändra till mjölkfria, gärna fler sådana recept!


    1. Anneli Andersson skriver: 15 maj, 2016

      Tack, vad roligt att du gillade receptet!


  3. Margaretha skriver: 8 november, 2019

    Hej!
    Bli så tveksam varje gång jag bakar dessa. Tar du två tsk kardemumma och sen stöter den eller tar du två tsk som du redan stött?Det blir ju olika mängd nämligen. Tack för ett annars bra recept.
    Mvh
    Margaretha


    1. Anneli Andersson skriver: 8 november, 2019

      Hej! Tack för din kommentar, det kanske är lite otydligt. Jag brukar ta så att det blir två teskedar stötta kardemummakärnor, dvs som jag redan stött. Alternativt om man vill använda malen kardemumma men jag tycker det blir mer smak med stött. Men mängden kardemumma är inte så noga att den blir exakt, man kan ta mer om man tycker det eller mindre om man inte vill ha så mycket kardemummasmak. Med vänlig hälsning, Anneli


      1. Margaretha skriver: 8 november, 2019

        Tack för ett snabbt förtydligande😊
        Med vänlig hälsning
        Margaretha


  4. Monika Nissén skriver: 23 april, 2020

    Hej!
    Bästa glutenfria bullar jag ätit. Jag undrar om det går att dubblera receptet?
    Mvh Monika


    1. Anneli Bark skriver: 25 april, 2020

      Hej! Vad kul att höra. Det går bra att dubbla receptet!


  5. Elisabeth skriver: 29 juni, 2020

    Mycket goda ”bullar” som blev nåt mellan bullar och sockerkaka. Tyckte att degen först blev väldigt rinnig men den tjockade till sig, troligen pga fiberhusken som svällde.


    1. Anneli Bark skriver: 30 juni, 2020

      Så roligt att du gillade receptet! Tack för din kommentar!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar