Annons

Glutenfria havrebollar

Havrebollar eller kioskbollar som de också kallas är som chokladbollar fast med mindre kakao. Jag mixar smeten med elvisp så att den blir riktigt len och krämig och rullar bollarna i kokos. Varning för att havrebollarna är beroendeframkallande!

Glutenfria kioskbollar

Glutenfria havrebollar
125 g smör
120 g (1 1/3 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
160 g (4 1/2 dl) havregryn
1 tsk kakao
1/4 tsk salt
30 g (2 msk) mjölk
Kokos att rulla bollarna i

  1. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker med elvisp.
  2. Tillsätt havregryn, kakao, salt och mjölk och vispa ihop till en kladdig smet. Ställ kallt i ca en timme så går det lättare att rulla bollarna.
  3. Forma bollar av smeten och rulla i kokos.

Glutenfria havrebollar

Annons
Dela på:

Annons

Laddar