Jag provade att platta till kakorna med en kakstämpel och det gjorde att det blev en bra storlek på kakorna men tyvärr stannade inte så mycket av mönstret kvar på kakorna när de gräddats. Så en kakstämpel är absolut inte nödvändig, det går lika bra att platta till kakorna med handen. Glutenfria havrekakor (ca 18 st) 100 g rumsvarmt smör 75 g (1 dl) farinsocker 45 g (1/2 dl) strösocker 1 ägg 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 6 g (2 msk) pofiber 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 80 g (2 dl) glutenfritt havremjöl 50 g (1 dl) mandelmjöl 40 g (1/2 dl) potatismjöl Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt med elvisp. Knäck i ägget och vispa lite till. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en deg. Låt degen stå kallt i minst 30 minuter. Rulla bollar av degen och lätt på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite med en kakstämpel eller med handflatan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter tills de fått fin färg. Tips på fler goda glutenfria småkakor: Glutenfria hasselnötscookies Glutenfria drömmar Glutenfria kolakakor Naturligt glutenfria kokoscookies Glutenfria nougatrutor Glutenfria chokladsnittar med flingsalt