Glutenfria havrekakor med kokos (28 st) 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 75 g (1 dl) farinsocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ägg 45 g (1/2 dl) rapsolja 60 g (1 1/2 dl) riven kokos 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) 17 g (1 dl) pofiber 1/2 tsk bakpulver 135 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp. Rör ner ägg och rapsolja. Tillsätt salt, vaniljsocker, kokos, havregryn och pofiber. Rör ihop till en smet. Blanda bakpulver och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten. Ställ den kallt i ca 30 minuter. Rulla smeten till 28 bollar och lägg på tre plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Andra recept på goda glutenfria kakor: Glutenfria havrerutor med daim Glutenfria chocolate chip cookies Naturligt glutenfria kolakakor Glutenfria nutellaflarn