Annons

Glutenfria havrekakor med kokos

Det här är mitt absolut godaste recept på glutenfria havrekakor. Kokos ger en härlig smak till kakorna och de blir alldeles perfekt knapriga. Ringla lite smält choklad över kakorna så blir de extra goda!

Glutenfria havrekakor med kokos

Glutenfria havrekakor med kokos (28 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
60 g (1 1/2 dl) riven kokos
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
17 g (1 dl) pofiber
1/2 tsk bakpulver
135 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix

  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp.
  2. Rör ner ägg och rapsolja.
  3. Tillsätt salt, vaniljsocker, kokos, havregryn och pofiber. Rör ihop till en smet.
  4. Blanda bakpulver och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten. Ställ den kallt i ca 30 minuter.
  5. Rulla smeten till 28 bollar och lägg på tre plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.

Glutenfria havrekakor

Annons
Dela på:

Kommentarer till “Glutenfria havrekakor med kokos”

  1. Malgorzata skriver: 21 januari, 2018

    Mycket goda kakor. Fast jag kunde inte få knaprigheten på de.
    Jag gjorde lite ändringar:
    *i stället för kokos har jag tagit 2 dl hackade hasselnötter
    *2 tsk bakpulver
    *150 g smör
    *minskat något på socker
    *Ökade tiden till 20 min.
    *lagt de på galler när de var färdigbakade
    Det blev riktigt bra. Knapriga så som jag ville ha de och super goda.


Annons

Laddar