Glutenfria havrerutor med choklad (24 st) 250 g smör 180 g (2 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver 70 g (1/2 dl) ljus sirap 280 g (8 dl) havregryn (ren havre) 2 msk potatismjöl eller glutenfri mjölmix 200 g mörk eller ljus choklad Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla ingredienser utom chokladen. Platta ut degen i en liten långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Smält chokladen och bred ut den på havrebottnen. Låt chokladen stelna och skär sedan i rutor. Kanterna på den här kakan är något av det godaste jag vet, det är omöjligt att inte äta upp kanterna när man skär kakan i rutor! Tips på liknande recept: Glutenfria nougatrutor Glutenfria nutellarutor Glutenfria havrerutor med daim Glutenfria cashewrutor Glutenfria favoritkakor