Annons

Glutenfria havrerutor med choklad

Havrerutor med choklad är en favoritkaka som jag bakar ofta och aldrig tröttnar på. Den går snabbt och enkelt att baka och räcker till många eftersom kakorna bakas i långpanna. Helt makalöst goda kakor är det!

Glutenfria havrerutor med choklad

Glutenfria havrerutor med choklad (24 st)
250 g smör
180 g (2 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
70 g (1/2 dl) ljus sirap
280 g (8 dl) havregryn (ren havre)
2 msk potatismjöl eller glutenfri mjölmix
200 g mörk eller ljus choklad

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla ingredienser utom chokladen.
  2. Platta ut degen i en liten långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
  4. Smält chokladen och bred ut den på havrebottnen. Låt chokladen stelna och skär sedan i rutor.

Glutenfria havrerutor med choklad

Annons

Kanterna på den här kakan är något av det godaste jag vet, det är omöjligt att inte äta upp kanterna när man skär kakan i rutor!

Prova också mina recept på glutenfria nougatrutor och glutenfria nutellarutor.

Glutenfria havrerutor med choklad

Dela på:

Kommentarer till “Glutenfria havrerutor med choklad”

  1. Marielle Broberg skriver: 27 juli, 2018

    Hej,
    Kan man göra kakorna någon dag i förväg och förvara i kyl eller frysen?


Annons

Laddar