Glutenfria havrerutor med daim (ca 15 st) 100 g smör 1 dl strösocker 4 1/2 dl havregryn (ren havre) 2 tsk potatismjöl eller glutenfri mjölmix 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 2 msk ljus sirap Garnering: 175 g ljus choklad (glutenfri) 1 dubbeldaim, grovhackad Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser i det smälta smöret och blanda ordentligt. Platta ut smeten i en form, 20x30 cm (en mindre form går också bra om du vill ha tjockare rutor), klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och lägg på chokladen i bitar. Bred ut chokladen över kakan när den smält. Hacka daimen grovt och strö den ovanpå kakan när den svalnat lite. Ställ kallt tills chokladen stelnat. Skär i rutor. Tips på andra glutenfria recept om du gillar daim: glutenfri daimfudgekaka, glutenfri daimkladdkaka och glutenfri daimchokladkaka.