Glutenfria havresnittar 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 30 g (1 1/2 msk) ljus sirap 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 52 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn 120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Rör eller vispa ihop smör, strösocker och sirap tills det blir krämigt. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, havregryn och glutenfri mjölmix. Vänd ner det i smeten och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar innan de kallnat. Tips på fler liknande glutenfria kakor: Glutenfria kolakakor Glutenfria chokladsnittar med flingsalt Glutenfria kardemummasnittar Glutenfria daimchokladsnittar Glutenfria jordnötssnittar Glutenfria daimsnittar Glutenfria chokladsnittar