Annons

Glutenfria havresnittar

Sega och knäckiga kolasnittar med havregryn. De här kakorna var så goda att de var uppätna innan jag ens hann fota de färdiga skurna kakorna..

Glutenfria havresnittar
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
30 g (1 1/2 msk) ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
52 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Rör eller vispa ihop smör, strösocker och sirap tills det blir krämigt.
  2. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, havregryn och glutenfri mjölmix. Vänd ner det i smeten och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd.
  4. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
  6. Skär längderna i sneda bitar innan de kallnat.
Annons

Annons

Annons
Dela på:

Annons

Laddar