Glutenfria häxfingrar (ca 30 st) 125 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 ägg 2 droppar bittermandelolja 1/2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt ca 4 1/2 dl (270 g) glutenfri mjölmix ca 30 skållade mandlar Nagellack och "blod": Florsocker Vatten Svart och röd hushållsfärg Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner ägg och bittermandelolja. Blanda bakpulver, salt och mjölmix och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg. Låt degen ligga kallt i ca 30 minuter. Forma degen till fingrar, skär veck med en kniv och tryck fast en mandel som nagel. Tänk på att göra fingrarna högre och smalare än du tänkt dig eftersom de flyter ut en del under gräddningen. Provgrädda gärna en kaka först och tillsätt eventuellt mer mjölmix till degen om kakan flyter ut för mycket. Lägg fingrarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Blanda florsocker med några droppar vatten i två olika skålar till en glasyr. Droppa i svart hushållsfärg till önskad nyans på nagellacket och röd hushållsfärg till önskad nyans på "blodet". Pensla på nagellacket på mandlarna och doppa andra änden i den röda glasyren.