Glutenfria hjärtbröd (ca 10 st) 25 g jäst 3 dl mjölk 2 msk rapsolja 1/4 dl ljus sirap 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 2 dl havregryn (ren havre) 1 dl solroskärnor 5 dl glutenfri mjölmix Smält smör eller olja till pensling Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av den. Tillsätt resten av mjölken, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör ner solroskärnor och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad, men ta så lite mjölmix som möjligt. Kavla ut degen till en platta, ca 1/2 cm tjock. Stansa ut hjärtan med ett pepparkaksmått och flytta över på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bröden med smält smör eller olja. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.