Här hittar du receptet på mina glutenfria hönökakor. Prova också mitt recept på naturligt glutenfria hönökakor. Glutenfria hönökakor i långpanna (ca 12 rutor) 25 g jäst 300 g (3 dl) mjölk 100 g (1 dl) vatten 7 g (2 tsk) fiberhusk 45 g (1/2 dl) rapsolja 70 g (1/2 dl) ljus sirap 1/2 tsk salt 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 1 tsk bakpulver 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, olja, sirap, salt och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt bakpulver och mjölmix och arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen direkt i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut den kladdiga degen med en palett eller kniv så att den täcker hela långpannan. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Nagga degen och pensla den med smält smör eller olja. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. [caption id="attachment_6366" align="aligncenter" width="700"] Så här ser degen ut innan gräddning.[/caption] [caption id="attachment_6367" align="aligncenter" width="700"] Efter gräddning.[/caption] Tips på fler goda glutenfria bröd i långpanna: Glutenfritt sirapsbröd i långpanna Glutenfria solrosrutor i långpanna Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfria valnötsrutor Glutenfritt durrabröd i långpanna Glutenfria frukostrutor